divendres, 4 d’octubre del 2013

El bloc de l'aula




El bloc és un entorn social on compartir novetats i notícies. És una eina gratuïta i fàcil d’emprar que molts centres comencen a usar com recurs pedagògic, també com mitjà de comunicació per mantenint informats tant als pares com als altres centres i com un espai d’oci on els alumnes poden accedir a contes, vídeos i jocs.

El tutor pot anar incloent l’activitat del dia, transmetent el que s’han explicat a classe i reforçar-ho amb material electrònic propi o hiperbincles d’interès com jocs i vídeos divertits per poder repassar i ampliar el contingut curricular. Oferint als pares la possibilitat de contribuir amb l’aprenentatge dintre l’àmbit familiar.

Al bloc es poden  integrar continguts multimèdia com  també  contenir enllaços a altres xarxes socials com Pinterest i Instagram, on podran veure fotografies i vídeos dels seus fills.

Els infants participen en les entrades al bloc, incentivant el debat i la reflexió sobre algun tema a més, la col·laboració i la posta en comú com per exemple fer la tria de fotografies d’una excursió o la creació d’un conte, fomenta el treball amb equip  exercitant la seva creativitat, autonomia i la confiança en un mateix.

També prenen consciència del contingut que van assolint i com s'organitza amb la integració de documents al bloc.

A la xarxa disposem de varies plataformes on poder crear el bloc com Blog.com amb l’opció d’una versió de pagament per millorar notablement l’entorn i el seu posicionament a la xarxa, i les ja conegudes Blogger i WordPress.

Us presento uns de blocs amb contingut molt interessant on es veu la participació dels nens a diferents entrades del bloc, com dibuixos fetes a classe, contes fets pels alumnes.  A més de tenir activitats, cançons i dibuixos animats.
                 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada